Нужни атрибути за ритуала гледане на кафе:

- Порцеланов сервиз за кафе - непрозрачен, не се препоръчват сервизите от дуралекс и т.н. слонова кост, желателно е сервиза да от най- обикновените със светъл цвят на порцелана за да може фигурите да изпъкват. Желателно е чашите да са в нормален размер за кафе да не са за чай за да не се размиват самите фигури.
- Кафе - така нареченото Турско кафе или кафе за джезве. Сложете джезвето на котлона и сипете необходимото количество вода, след като тя заври добавете количеството кафе съобразено с броя чашите който искате да направите. Оставете водата и кафето да заврат три пъти / това представлява появяване , че трябва да наблюдавате кафето да се „обърне” три пъти/ преди да изкипи го махате от котлона, после отново го поставяте и така до три пъти.

- След като кафето е готово се сипва в чашите без да се цеди. Може да се консумира със захар, сметана /течна или суха/, мед това не трябва да ви притеснява, че ще повлияе на процеса на гадаене.

*** Кафето ако е от машина шварц или експресо, просто след наливане на напитката вземете с една малка лъжичка малко утайка и я поставете в кафето.- Когато изпиете кафето и на дъното остане само утайката с определено минимално количество кафе не бързайте да обърнете чашата си. Първо вземете чашата с дясната си ръка и я завъртете три пъти по посока на часовниковата страна така , че да може утайката да се разлее по стените на самата чаша в противен случай ще се получат по малко фигури и ще дадат грешна информация от натрупването на неразклатена утайка .- След това обърнете чашата върху чинийката си и поставете средния си пръст върху дъното на обърната чаша.- Изчакайте кафето и утайката да се отекат достатъчно и преместете чашата върху салфетка. Никога не поставяйте салфетката върху чинийката ви, защото така ще развалите изображенията върху нея, а тя е важен елемент от ритуала на гледане.- Гледането започна с чинийката там се показват важни факти и събития от интимния живот на даден човек. Важни елементи са „кръг”- означава обвързване, „капки”- означават сълзи ......- Вече може да погледнете кашата си и фигурите с нея тя се разделя на 3 сектора минало- настояще и бъдеще. За търгуване на фигурите може да се възползвате от наръчника, който съм съставила.- В края на процедурата поставете палеца на дясната си ръка върху дъното на чинийката и завъртете един оборот по посока на часовниковата стрелка , намислете си желание.- Махнете палеца си и в никакъв случай не „ облизвайте” утайката останала върху него, това е често срещана грешка. Първо направете отпечатък върху предната външната страна на чашата в близост до дръжката и остатъка на утайката която остане върху пръста ви избършете със салфетка .

***Съществува суеверие, че утайката на палеца ви е късмета и чрез отпечата ви се показва дали желанието ви ще сбъдне. Остатъка които на трябва да „ облизвате” е късмета ви които вие сами ще прогоните.
Плащане през ePay.bg
ценоразпис
Описание Сума
Такса услуги BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки